Τα εμφυτεύματα τιτανίου αποτελούν σήμερα σοβαρή εναλλακτική λύση αντικατάστασης ελλειπόντων δοντιών με κύριες ενδείξεις: αντικατάσταση ελλείποντος  μεμονωμένου δοντιού, περιπτώσεις μερικής νωδότητας, αποκατάσταση ολικής νωδότητας. Εφ'όσον τηρηθούν τα πρωτόκολλα, τα ποσοστά επιτυχίας τους φτάνουν το 98%. Το βασικό πλεονέκτημα της θεραπείας με εμφυτεύματα είναι η αποφυγή τροχίσματος των γειτονικών υγιών δοντιών, καθώς και η διατήρηση του οστού στην περιοχή της εξαγωγής. Επίσης, σε ασθενείς που ήδη φέρουν ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες) και νιώθουν ανασφάλεια γιατί οι εργασίες αυτές "παίζουν" μέσα στο στόμα, η τοποθέτηση εμφυτευμάτων και ειδικών συνδετικών μηχανισμών, που θα τα συνδέσει με την οδοντοστοιχία, αναβαθμίζει σε καθοριστικό βαθμό την ποιότητα ζωής τους.

Η θεραπεία με εμφυτεύματα γίνεται σε δύο στάδια: το χειρουργικό κατά το οποίο γίνεται η τοποθέτηση του εμφυτεύματος στη γνάθο του ασθενή και πραγματοποιείται από συνεργαζόμενο περιοδοντολόγο και το προσθετικό, μετά από ένα εύλογο χρόνο επούλωσης που ποικίλλει ανάλογα με το περιστατικό, κατά το οποίο κατασκευάζεται η υπερκείμενη τελική προσθετική εργασία.

Όμως ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!

Η μεγάλη επιτυχία που έχουν γνωρίσει τα οδοντικά εμφυτεύματα παγκοσμίως, έχει ωθήσει, για εμπορικούς κυρίως λόγους, διάφορες εταιρείες στην κατασκευή εμφυτευμάτων αμφιβόλου ποιότητας και πολλές φορές χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση με συνέπεια να μην προσφέρουν τα ίδια ποσοστά επιτυχίας και ασφάλειας! Στο ιατρείο μας τοποθετούνται εμφυτεύματα των κορυφαίων εταιρειών Nobel Biocare, Straumann, Biomet 3i και Dentsply.

Για το δικό σας ραντεβού καλέστε

210 6777120